Pataluhan uutuudet 2021/2022

Vuonna 2021 Pataluha sai uuden kesämajan ja lisäksi ilmalämpöpumpun..

Eikä tässä vielä kaikki. Pataluhan sauna ja kylpyhuone laitettiin uusiksi vastaamaan nykypäivän standardeja.

Tässä hieman makupaloja uudistuksista

Saunan uutta ilmettä
Sauna toisesta kulmasta
Uusi kylppäri hohtaa

Pataluhan kausi 2021

Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi olemme päivittäneet sivuja ja postanneet blogeja.

Joten tuumasta toimeen. Pataluhan varauskalenteri ja hinnasto on päivitetty ajantasalle. Ja Pataluhan kauden 2021 suuri julkistus on….. tadaa! Patalaiska! 🤩👍 (sisältyy hintaan)

Saanen esitellä tyylikkään kesämajamme a.k.a Patalaiskan:

Terankia piisaa.
Siinä väsähtäneen Louhimiehen silmä lepää… kunnes näkee pintomisen 😎

Patalaiskassa majoittuu/yöpyy kolme – neljä mukavan väljästi ja näköala ei tästä parane.

Simojoen lohikausi 2018 alkaa

Uusi kausi on jo käytännössä päällä! Louhia on noussut jokeen jo ennätysaikaisin ja numerot näyttävät hyvältä tässä vaiheessa.

Veden lämpötila lohen nousulle alkaa olla optimaalinen ja ainakin toistaiseksi vesimäärä myös riittävä. (Kädet ristiin, että kohta alkaa sateet ja ilma hiukan jäähtyisi…)

Vesi on ollut todella kirkasta ja näillä näkymin harjuksen kalastus tullee olemaan aikaisempia vuosia parempaa ainakin joen alaosilla.

Pataluhan mökki on vielä vapaa lohen pyytäjille (ja miksi ei muillekin :)) kesäkuun 9. päivään saakka ja seuraava vapaa viikko on sitten heinäkuun ensimmäinen viikko. Eli huippusesongin lohiviikkoja olisi vielä tarjolla!

Kauden 2017 kuulumisia

Kauteen lähdettiin kovilla odotuksilla. Lämpötilat ja vesi tilanne näyttivät hyviltä.

Kuinkas sitten kävikään…

No Simojoen vedenlaatu näyttää parantuneen edellisistä vuosista edelleen. Näkösyvyys on parempi ja harjuskanta tuntuu parantuvan vuosittain. Miksei siis lohellakin menisi hyvin?

Myöhäinen kevät? Meripyynnin aikaistaminen? Merivartioston lähtö Kemistä? Valvonnan totaalinen puute? Jokivarren kotitarvekalastajien verkotuskulttuuri? You name it… Varmaan näistä kaikista syistä (+ jotain muuta päälle) johtuen voimme kaikki todeta tilastoista, että perseelleen meni.

Pataluhan haaviin kaikesta huolimatta alkukaudella tarttui pari noin 5kg kalaa.

Kausi 2017 – ensimmäisiä päivityksiä

Pataluhan blogi on viettänyt hiljaiseloa jo tovin aikaa… Nyt korjataan hiukan tilannetta ja päivitetään ensitöiksi vuoden 2017 varauskalenteria kuntoon.

Kiitos kaikille vieraillemme ja joen varressa nähdyille kalastustovereille kaudesta 2016. Kysyntä näkyy alkavan uudelle vuodelle jo varsin aikaisessa vaiheessa. Pyrimme pitämään varauskalenterin mahdollisimman tehokkaasti ajantasalla, jotta turhaa arpomista ei tarvitse harrastaa 🙂

Sen verran jo kalastukset polttelee, että tuli hankittua kevennyksenä Oulun pojilta hieno kännykotelo:

Lastu case