Metsästys – kanalinnut

Kanalintujen metsästys

Pataluhan mökki sijaitsee aivan riistarikkaiden valtion metsästysmaiden (Keminmaa –simo, lupa nr. 2618) tuntumassa. Lyhimmillään ajomatkaa metsästysalueelle kertyy voin noin 10km.  

Lupa-alueen kokonaisala on lähes 80 000ha. Alueella on runsaasti nevasoita, joissa on upeita ikimetsäisiä saarekkeita, joista usein löytää niin metsot, teeret kuin riekotkin. Metsätiestö on sopivan rajoittunutta, joten metsästäjä, joka pitää pitkistä päiväreissuista sekä omasta rauhasta viihtyy alueen metsissä. Etenkin kanakoirilla ja pystykorvalla metsästys, joihin olosuhteet ovat ihanteelliset, tarjoaa hienoja elämyksiä takuulla.

Viime vuosina maanlaajuiset lintukannat ovat heitelleet rajusti. Tätä samaa heittelyä ei voi allekirjoittaa Simon alueella, jossa vuodesta toiseen (kokemusta vuodesta 2007 asti) on lintuja löytynyt varsin mukavasti. Joinakin vuosina jopa todella paljon. Viimeisten kahden vuoden aikana on tosin riekkojen määrä on vähentynyt huomattavasti, mutta vastaavasti metsoja on riittänyt varsin mukavasti.

  Lisätietoja metsästyksestä voi tiedustella sähköpostilla.