Meritaimenkauden avausta 2016

Päivitystä blogiin taas pitkästä aikaa…

Meritaimenkausi tuli avattua 16.4.2016 virtavesillä..

2016-04-16 16.41.32
Se on pooli

Keli oli vedenkorkeuden puolesta ok ja kirkas aurinkoinen, mutta vesi vielä erittäin kylmää (selkeästi alle 6 C). Kahden hengen voimin lähdimme kukonlaulun aikaan Lapväärtinjoelle pohjanmaan suuntaan ja mukana switchit ja pienemmät lohikepukat(just in case).

Päädyimme parkkiin koskipätkälle, jossa oli syvä niska ja sen jälkeen kovempivirtainen pitkähkö liuku ja viimeisenä hieno loppu”kiihdytys”, jossa joki levenee ja siihen liittyy sivujoki. Eli kaikenlaista kalastettavaa oli tarjolla.

Tosin jo aikalailla alkuun oli selvää, että noin kylmässä vedessä nouseva taimen ei löydy kovemmista virran osista, vaan sellaisesta miedosta vedestä, joka juuri ja juuri uittelee perhoa mukavasti.

Ja kuten niin usein kylmään aikaan, niin siinä päivän lämpimimmän hetken aikoihin kävi ensimmäinen kala näytillä. N. 40 cm nätti taimen. C & R.

Pidettiin pieni tauko ja viriteltiin siimoja. Juuri ennen taukoa minulla kävi kala kopaisemassa perhoa kun olin kelaamassa sisään.

Joten tauon jälkeen palattiin hetken kuluttua samoille nurkille mistä kala oli iskenyt. Hetken päästä aivan laskun lopussa iski uudelleen. Tällä kertaa vähän parempi kala (n. 55 cm), mutta eipä kylmässä vedessä paljon vastusta tullut.

Kaikenkaikkiaan ihan mukava kauden avaus. Kalakontaktia saatiin heti ekalla keikalla ja vaikka taimenen nousu ei tuntunut olevan parhaimmillaan, niin keli oli hieno ja heittoruosteet karisivat matkalla 🙂

Stay tuned.